Skip to main content

Περισσότερες πτήσεις περιμένει φέτος το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Σε φάση ανάπτυξης έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το οποίο για το 2010 αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 27.000 επισκέπτες.
Σε φάση ανάπτυξης έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το οποίο για το 2010 αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 27.000 επισκέπτες. Τη στήριξη της λειτουργίας του αερολιμένα ζήτησε πρόσφατα ο νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα.  Ο κ. Παπατόλιας εξήγησε ότι η Ν.Α. Μαγνησίας έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας και την προσέλκυση νέων εταιριών χαμηλού κόστους.

Έτσι, αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης και ουσιαστικά τουριστικά οφέλη για το νομό Μαγνησίας και ολόκληρη τη Θεσσαλία.  Βάσει των εκτιμήσεών της Ν.Α.Μ., με τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα το καλοκαίρι και δύο το χειμώνα, οι αναμενόμενοι επισκέπτες για το 2010 προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 27.000, ενώ οι διανυκτερεύσεις σε όλη τη Θεσσαλία υπολογίζονται σε 190.000. Εκτιμάται, δε, συνολικός τζίρος για τη Θεσσαλία από τους εν λόγω επισκέπτες, που θα αγγίζει τα 19 εκατ. ευρώ και κέρδη για τις τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις της περιοχής, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ, ετησίως.

 Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δαπανηθεί 35  εκατ. ευρώ για τις υποδομές του αεροδρομίου, το οποίο διαθέτει πλέον έναν υπερσύγχρονο αεροσταθμό και διαδρόμους στους οποίους μπορεί να προσγειωθεί οποιοσδήποτε τύπος αεροπλάνου. Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε υπέρμαχος της στήριξης και ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι συνιστούν καταλύτη για την περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα.