Skip to main content

Περισσότεροι από εκατό ηγέτες στη σύνοδο της Κοπεγχάγης

Περισσότεροι από εκατό αρχηγοί κρατών η κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.
Περισσότεροι από εκατό αρχηγοί κρατών η κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (7 μέχρι 18 Δεκεμβρίου) στην Κοπεγχάγη, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της Δανίας που φιλοξενεί τη σύνοδο.

Σύμφωνα με τη κυβέρνηση της Δανίας η κατάσταση των ονομάτων των ηγετών που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην Κοπεγχάγη, δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Ωστόσο, ορισμένοι ανακοίνωσαν οι ίδιοι την συμμετοχή τους, όπως Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν,του Καναδά Στίβεν Χάρπερ,της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο,ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί,η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ,ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα,ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουκίο Χατογιάμα,ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ.

Όσον αφορά τον Αμερικάνο πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι θα περάσει από την Κοπεγχάγη στις 9 Δεκεμβρίου,μια μέρα πριν του απονεμηθεί στο Όσλο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.