Skip to main content

Πεταλωτής: «Αποκατάσταση της νομιμότητας και καταμερισμός ευθυνών»

Ο Γ. Πεταλωτής για ενδεχόμενο συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και την κατάργηση των Γενικών Γραμματειών
«Ως προς τα ψευδή στοιχεία που αποστέλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δήθεν αληθή για την ελληνική οικονομία, το θέμα το βλέπουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να συγκροτήσει σχετική εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι, ήδη, εδώ και καιρό, έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχει και «τρέχει» τις εργασίες της μια επιτροπή που έχει συσταθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου, η οποία θα βγάλει πόρισμα σχετικά με το εάν γινόταν και με ποιον τρόπο αυτή η παραπληροφόρηση, η διοχέτευση στοιχείων που παραπλανούσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Όταν θα υπάρξει πόρισμα θα δούμε και την πορεία που θα διαγράψουμε, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας και καταμερισμός ευθυνών όπου και σε όποιον υπάρχει», επεσήμανε.

Κατάργηση Γενικών Γραμματειών

«Συζητάται η κατάργηση κάποιων γενικών γραμματειών που κατά τη διαπίστωσή μας δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Σαφέστατα δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους εργαζόμενους σε αυτές τις γενικές γραμματείες, αφού θα παραμείνουν στη θέση τους ή θα διατεθούν σε άλλη γενική γραμματεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν εξετάζεται ενδεχόμενο να καταργηθεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.