Skip to main content

Πεταλωτής: Είμαστε συνεπείς στους στόχους μας

Με την εξασφάλιση της δεύτερης δόσης των 9 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης αποδεικνύεται ότι είμαστε συνεπείς στους στόχους μας, τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Με την εξασφάλιση της δεύτερης δόσης των 9 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης αποδεικνύεται ότι είμαστε συνεπείς στους στόχους μας , καθώς ό,τι προβλέπεται στη συμφωνία με τους εταίρους γίνεται έγκαιρα, τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής το πρώτο πεντάμηνο του 2010, μειώθηκε σε ετήσια βάση, το έλλειμμα κατά 40% και οι δαπάνες κατά 10%, ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 8%.

«Διαψεύδονται έτσι όσοι επένδυαν στην καταστροφή της χώρας μας», τόνισε και σημείωσε πως διαθέτουμε κυβέρνηση που εργάζεται και προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το περιεχόμενο του μνημονίου είναι συγκεκριμένο και κάποιοι προσπαθούν να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν, ενώ είναι ακριβές.

Σε ό,τι αφορά δημοσκόπηση στο Bloomberg περί χρεοκοπίας της χώρας μας, είπε ότι δεν είναι αυτό κλίμα που επικρατεί διεθνώς και ότι είναι γνωστό πως η αναξιοπιστία της Ελλάδας ήδη έχει αντιστραφεί. Σημείωσε, δε, ότι η δημοσκόπηση έγινε ανάμεσα σε αναλυτές - επενδυτές και «αυτό έχει την αξία του».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη δημοσκόπηση, είπε ότι ο ίδιος δεν μπαίνει σε σκοπιμότητες ή εικασίες και τόνισε ότι υπάρχει η πραγματικότητα η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς και έχει να κάνει με την ανάταξη της οικονομίας.