Skip to main content

Πεταλωτής: «Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη»

«Η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας δεν είναι ανοχύρωτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το έργο της Αστυνομίας κατά
«Η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας δεν είναι ανοχύρωτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το έργο της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αναταραχής. «Νόμιμο μέτρο» οι προσαγωγές, υποστηρίζει.

Απάντηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α

«Η εκ των υστέρων ενοχοποίηση της επικοινωνίας (του υπουργού με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) από πλευράς του κ. Χρυσοχοΐδη εισάγει νέα πολιτικά ήθη στην πολιτική πρακτική. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να υπερασπιστεί τις επιλογές του, προσωποποίησε τις πολιτικές αντιθέσεις. Η ειρηνική, μαχητική και περιφρουρημένη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΝ στη χθεσινή πορεία αποτέλεσε το δείγμα της δικιάς μας γραφής», απάντησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίδραση ΚΚΕ

«Οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων. Αποδείχτηκε ότι είναι αδίστακτοι στη χρησιμοποίηση μέσων και μεθόδων. Εκτός από την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών λαϊκών συνειδήσεων. Να παγιδεύσουν το οργανωμένο λαϊκό, ταξικό κίνημα ή να πάρουν νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του», υπογραμμίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.