Skip to main content

Ξανά κορυφή ο ΠΑΟΚ με δύσκολη νίκη επί της ΑΕΛ και τώρα Καραϊσκάκης

Με σκόρερ τον Σβιντέρσκι, ο νταμπλούχος υπέταξε δύσκολα με 1-0 τους Θεσσαλούς και πλέον ετοιμάζεται για Πειραιά και τη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη του σύγκρουση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στο ρετιρέ με 27 βαθμούς, όσους έχουν και οι Πειραιώτες ενώ αντίθετα οι Θεσσαλοί καταλαμβάνουν την 7η θέση με 15 πόντους.

Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή καταγράφηκε στο 5’ καθώς ο Ασούμπρε σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο χέρι του Ίνγκασον και έφυγε κόρνερ με την ΑΕΛ να διαμαρτύρεται για πέναλτι όμως ο διαιτητής Τάσσης έχοντας επικοινωνία με τον Τζοβάρα στο VAR διέταξε να συνεχιστεί κανονικά η αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 11’ όταν ο Αουγκούστο σούταρε αλλά ο Κρίστινσον απομάκρυνε σε κόρνερ και κατάφερε να προηγηθεί στο 16’ καθώς ο Βιεϊρίνια σέντραρε από τα δεξιά και ο Σβιντέρσκι με προβολή πέτυχε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με στόχο ένα νέο γκολ και στο 28’ είχαν την επόμενή τους καλή στιγμή όταν ο Μίσιτς εξαπέλυσε δεξί σουτ αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

Πρωταγωνιστής στις δύο τελευταίες αξιοσημείωτες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Σβιντέρσκι καθώς στο 28’ βρήκε ξανά δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Τάσσης μετά από επικοινωνία με τον βοηθό καταλόγισε φάουλ κατά του Μάτος πριν τροφοδοτήσει αυτός τον Πολωνό με κεφαλιά ενώ στο 45’ + 1’ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση βολής μετά τη λάθος έξοδο του Κρίστινσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες με την ΑΕΛ αρχικά να απειλεί στο 63’ όταν ο Νούνιτς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα ενώ αντίστοιχα στο 77’ ήταν η στιγμή του ΠΑΟΚ για να έχει τη δική του ευκαιρία με τον Κρίστινσον να αποκρούει σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Μάτος.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα απείλησε για τελευταία φορά στο 88’ καθώς ο Λημνιός σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Ακπόμ δεν πρόλαβε να κάνει προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (72’ Λημνιός), Καντουρί (84’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (70’ Ακπόμ)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς (92’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69’ Μπούστος), Φατιόν, Καρανίκας, Νούνιτς, Ασούμπρε (83’ Ντάουντα).