Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό ο Νίκος Ντόμπρος, που διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής επί δύο θητείες.

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ντόμπρος.

Την είδηση γνωστοποίησε ο καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής και κοσμήτορας της σχολής επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, σημειώνοντας πως ο εκλιπών είχε πολυήμερη και άνιση μάχη με τον ιό.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δαρδαβέση:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα, την απώλεια του αγαπητού σε όλους μας Νίκου Ντόμπρου, ύστερα από πολυήμερη άνιση μάχη με το σύγχρονο υγειονομικό πρόβλημα της ανθρωπότητας, τον νέο κορωνοϊό.

Ο Νίκος Ντόμπρος θήτευσε στο Τμήμα Ιατρικής ως Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας στην ιστορική Α' Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ, ύστερα από μακρά περίοδο εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και εργασίας σε μεγάλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Καναδά.

Ήταν ένας άνθρωπος ανιδιοτελής, προσηνής, καλός και σταθερός φίλος, με αίσθηση του χιούμορ και αγωνιστής του κοινού καλού.

Ως Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ επί δύο θητείες (2007-2011), έθεσε σε νέες βάσεις την οργάνωση του Τμήματος και δρομολόγησε τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος ιατρικών σπουδών.

Θα μας λείψει και λυπάμαι ειλικρινά, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να του δώσουμε από κοντά τον τελευταίο χαιρετισμό, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Καλό ταξίδι Νίκο και καλή αντάμωση!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ