Skip to main content

Κατέληξε η 19χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός με όχημα της ΕΛΑΣ στην Ξάνθη

Η νεαρή, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό - Να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση ζητούν οι γονείς της

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη, η 19χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά την παράσυρσή της από όχημα το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός στην Ξάνθη.

Η νεαρή, που νοσηλεύοταν σε κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Αφότου παρασύρθηκε από το όχημα, που οδηγούσε αστυνομικός, το θύμα είχε μεταφερθεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ άμεσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα στοιχεία του οδηγού η αστυνομία οδηγήθηκε όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛΑΣ παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης να οδηγηθούν γρήγορα στα πραγματικά περιστατικά, αλλά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Έτσι ο 34χρονος αστυνομικός ομολόγησε, ότι ήταν ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα και κρατείται στην ΑΔ Ξάνθης.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ο δράστης θα αντιμετώπιζε μικρότερες ποινές -ποινικές και πειθαρχικές- αν από την πρώτη στιγμή είχε κάνει γνωστό το περιστατικό.

Η είδηση του θανάτου της 19χρονης σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς και φίλους, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης που είχε σοκαριστεί από το τραγικό περιστατικό.

Γονείς 19χρονης: Να ριχτεί άπλετο φως

Το πρωί της Τρίτης, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Μιχάλη Πατεράκη, οι γονείς της 19χρονης εξέδωσαν δήλωση ζητώντας να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, που τελικά στέρησε τη ζωή στο παιδί τους.

Αναλυτικά στη δήλωσή τους σημείωναν:

«Την ώρα που η 19χρονη κόρη μας, παλεύει με θάρρος για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, παρακολουθούμε με αγωνία την έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του βαρύτατου τραυματισμού της.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν, να συμβάλει, δίδοντας πληροφορίες στις αρχές που μπορεί να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να οδηγήσει στην αλήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και προσφέρουν τη συμπαράσταση τους. Η αμέριστη υποστήριξή τους, αποτελεί πηγή δύναμης και παρηγοριάς, στις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικογένεια μας.

Παράλληλα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το ιατρικό προσωπικό, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει αυτές τις κρίσιμες ώρες, για να βοηθήσει την κόρη μας.

Η πλήρης εμπιστοσύνη μας στην ελληνική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι αδιαπραγμάτευτη και βασιζόμαστε στις συντονισμένες τους προσπάθειες, ώστε όσοι είναι υπεύθυνοι για όσα άδικα υπέστη το παιδί μας, να κριθούν για τις πράξεις τους από τη δικαιοσύνη».