Skip to main content

Πετκάκης: Το αήττητο του ΠΑΟΚ θα σταματήσει στο Χαριλάου

Ο βετεράνος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» φάνηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Σωκράτης Πετκάκης που είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των αγώνων ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ που έχει πετύχει «χατ-τρικ», μίλησε στον ρ/σ «Yellow» για το μεθαυριανό ντέρμπι και τη φετινή πορεία των «κιτρινόμαυρων» ενώ τέλος φάνηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής:

Να ευχηθούμε πρώτα απ’όλα καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’όλα και μετά να έρθουν και τα γκολ το Σάββατο (γέλια)..

«Ακριβώς! Το ευχάριστο είναι πως συνεχίζεται το πρωτάθλημα μετά την απόφαση του συλλόγου των διαιτητών».

Θέλατε και εσείς να γίνει το παιχνίδι;

«Φυσικά και ποιος δεν ήθελε; Και δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής».

Αληθεύει πως όπου πηγαίνετε και συζητάτε για τον Άρη, πολλοί αναφέρουν τα τρία γκολ που πετύχατε τότε στην Τούμπα;

«Κοιτάξτε, πάντα ένα ντέρμπι και πολύ περισσότερο ο καθένας μας τρέχει σε παρελθόντα έτη όπου εγώ προσωπικά τότε είχα πετύχει τα τρία γκολ στο ΠΑΟΚ-Άρης. Συζητιέται παραμονές του αγώνος που παίζουμε σε λίγες μέρες μέσα στο Χαριλάου. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και από εκεί και πέρα, ο καλύτερος να κερδίσει».

Που θα είναι ο Άρης έτσι; (γέλια)

«Αυτό είναι που θέλω και επιθυμώ. Προσωπική μου επιθυμία φυσικά είναι να κερδίσει ο Άρης αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Εξαρτάται από τους παίκτες, σε τι μέρα θα βρεθούν».

Πώς βλέπετε τον φετινό Άρη;

«Για εμένα ο Άρης ίσως είναι η μοναδική φετινή ομάδα που παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να πάρουμε. Χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί και μέσα στο Χαριλάου που για εμένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο αλλά και εκτός έδρας. Δεν ξέρω τι φταίει και δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το τι φταίει και βρισκόμαστε σε αυτή την θέση ενώ θα έπρεπε να είμαστε πιο ψηλά».

Στην τρίτη θέση δηλαδή;

«Έτσι ακριβώς. Εγώ εκεί φανταζόμουν τον Άρη φέτος βλέποντας μάλιστα και τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Οι συγκυρίες αν θέλεις παίζουν ρόλο».

Ο Άρης παρουσιάστηκε αφελής σε πολλούς αγώνες ενώ ρόλο έπαιξε και η διαιτησία..

«Για εμένα δεν είναι τόσα πολλά τα εμπόδια από την διαιτησία γιατί δεν μπορώ να φαντατώ τον Άρη να χάνει από την Λάρισα, να παίρνει ο ΟΦΗ ισοπαλία όπως και η Λαμία. Λέγαμε ότι αυτές οι ομάδες θα πρέπει να δεχτούν 3-4 γκολ και να φύγουν ευχαριστημένοι από το Χαριλάου».

Είστε αισιόδοξος για το ξεκίνημα του Άρη την φετινή χρονιά;

«Πιστεύω πως ναι! Θα ξεκινήσουμε με το δεξί και στην συνέχεια όλα θα πάνε καλά γιατί θα γίνει η αρχή από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά έχει μια καλή ομάδα, ένα αήττητο 50 αγώνων. Θέλω να πιστεύω ότι το αήττητο θα σταματήσει το Σάββατο στο Χαριλάου. Αυτό πιστεύω θα γίνει πράξη μέσα στο γήπεδο».

Το γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα..

«Δεν το συζητώ αυτό! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα πέφτει καρφίτσα μέσα στο Χαριλάου και θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να περάσει στο συγκεκριμένο ματς, αυτό θεωρώ».

Ένας από τους στόχους του Άρη είναι το κύπελλο. Πιστεύετε μπορείς αυτό να επιτευχθεί φέτος μετά από 50 χρόνια;

«Όπως είπατε, υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην σειρά και θα είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα. Εγώ θα προτιμούσα να πάμε πρώτα στο πρωτάθλημα και στην συνέχεια να δούμε το κύπελλο, βήμα-βήμα. Να μην πετάμε στα σύννεφα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε και οπωσδήποτε καλοδεχούμενο και το κύπελλο».

Ο κόσμος θέλει πολύ έναν τίτλο γιατί τα χρόνια είναι πολλά..

«Νομίζω το 2020 να είναι η χρονιά μας και να πάρουμε και εμείς έναν τίτλο!»

Θα θέλατε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους παίκτες της ομάδας;

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί όλα τα παιδιά προσπαθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα είναι καλό φυσικά να ξεχωρίζουν κάποιοι αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε κριτική. Θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, όχι μόνο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά και στα επόμενα φυσικά».

Αν βρισκόσασταν στα αποδυτήρια πριν την σέντρα του Άρης-ΠΑΟΚ, τι θα λέγατε στους παίκτες;

«Θα τους ευχόμουν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, να προσέξουν πολύ και στο τέλος να βγουν νικητές από το παιχνίδι αυτό. Η παρουσία του κόσμου στο ματς του Σαββάτου θα είναι τόσο σημαντική που θα δώσει ώθηση στην ομάδα, θα ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες!».