Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Πάντα γίνονται παροχές, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μόνιμη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν είπε ή έστω υπονόησε ότι πρόκειται να δοθεί δώρο Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συνέντευξή του στο News247, και κυρίως της άγνοιας που δήλωσε επί του θέματος ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» επισήμανε ότι «πάντα γίνονται παροχές, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και την οικονομία, σε μία λογική ανάπτυξης όλων των πλευρών, που οφείλουμε ως κυβέρνηση να βελτιώσουμε. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε ένα πράγμα, όπως τώρα βγήκε ότι εγώ τάχα δήλωσα ή υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα».  

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «η πολιτική μας έχει διάσταση ευρύτερη, δεν είναι ένα θέμα, δεν είναι μονοκαλλιέργεια η κυβερνητική αντίληψη που έχουμε, ούτε έχουμε πει ότι θα αναλώνουμε σε μια κατεύθυνση ό,τι επιτυγχάνουμε στο δημοσιονομικό πεδίο. Δεν το είπαμε αυτό ποτέ, αντιθέτως αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε μια συνετή πολιτική, η οποία πραγματικά βοηθάει και τις ανάγκες των πολιτών ταυτόχρονα όμως μεριμνά και για την ανάπτυξη του αύριο. Δεν είναι όσα παίρνουμε, βγάζουμε μέσα από τον μόχθο όλων, να τα αναλώσουμε όλα».

Παράλληλα κατηγόρησε τη Ν.Δ. γιατί συντηρεί όλο αυτό το θόρυβο, προσθέτοντας ότι  «δεν λέω ότι ο συντάκτης του τίτλου είχε κάποια πρόθεση, αυτό το αποδίδω στη μόνιμη επιδίωξη των δημοσιογράφων να φτιάχνουν τίτλο, ο οποίος προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αλλά αν δείτε το περιεχόμενο των δηλώσεών μου δεν οδηγεί σε μια τέτοια διαπίστωση: ότι εγώ δήλωσα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα».

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί «τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου», επισημαίνοντας ότι δεν υφίσταται θέμα μονομερούς ενέργειας, καθώς «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στο δημοσιονομικό πλαίσιο που επιτυγχάνουμε».

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας το χαρακτήρισε πολυπαραγοντικό ζήτημα που δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση της κυβέρνησης. «Είναι οι τράπεζες, οι οποίες και μεταξύ τους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και συμφέροντα ενδεχομένως, είναι μια σειρά πράγματα, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν, για να βγει η τελική συμφωνία επί της ρύθμισης», εξήγησε.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι δεν έχει θέσεις να προβάλει και δημιουργεί ψεύτικες εικόνες.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Ο κ. Κόκκαλης είναι ένας άνθρωπος με μακράς διαρκείας οικολογικές δράσεις και ευαισθησίες και δεν είναι απλά γιος ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει μια επιχειρηματική δράση. Έχει κι ο ίδιος μια προσωπικότητα τέτοια, που πραγματικά θεωρώ ότι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική επίδραση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ