Skip to main content

Πέτρος Κόκκαλης: Καλεί τη Μέτσολα να συναντήσει την αντιπολίτευση στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση ξεχειλώνει τα όρια του κράτους δικαίου και οδηγεί τη χώρα στο κάδρο που περιλαμβάνει την Ουγγαρία και την Πολωνία, αναφέρει στη σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Να συναντηθεί και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλεί την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος Κόσμος, Πέτρος Κόκκαλης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μέτσολα στην Ελλάδα την Τρίτη και την ομιλία που θα απευθύνει ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πέτρος Κόκκαλης, με επιστολή του, καλεί την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «να έχει συναντήσεις και με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των κομμάτων μετά και την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ποιότητα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ευρωβουλευτή, ο Πέτρος Κόκκαλης«έχει επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεχειλώνει τα όρια του κράτους δικαίου και οδηγεί τη χώρα στο κάδρο που περιλαμβάνει την Ουγγαρία και την Πολωνία ως χώρες οι οποίες οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αγαπητή κ. Πρόεδρε

Με ευχάριστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως θα επισκεφθείτε την χώρα μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ομιλία σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπως και τη σημαντική σας πρωτοβουλία να απευθυνθείτε στους νέους ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην τελευταία ολομέλεια του σώματος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στην οποία προεδρεύσατε, η πλειοψηφία υιοθέτησε ένα ψήφισμα με το οποίο εγείρονται σοβαρές αιτιάσεις για την ποιότητα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία για τους Ελληνες πολίτες η συνάντησή σας με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σας καλώ να την προγραμματίσετε εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά σας.

Με εκτίμηση

Πέτρος Κόκκαλης

Ευρωβουλευτής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»