Skip to main content

Πέτσας: Δεν θα υπάρξουν ξεχωριστά μέτρα για πολίτες άνω των 65 ετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για όσους είναι άνω των 65 ετών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει κατάλογο πιθανών μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ τόνισε πως υπάρχουν μεμονωμένες προτάσεις ειδικών. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65 ετών.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «όπως η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά, έτσι και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι δυναμική», ενώ τόνισε πως «κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται από όλους».

Ανέφερε δε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία σημειώνει έξαρση σε πολλές χώρες, ωστόσο όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, κυρίως στην Αττική.