Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

«Αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις ήδη εξετάζονται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τη αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα (δείτε εδώ), παρά την καταδίκη του για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η Κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό το θέμα που με ρωτάτε όμως έχει διάφορες προεκτάσεις, που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στον νέο Ποινικό Κώδικα «που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές».

Η πρώτη  αλλαγή, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του πρότερου έντιμου βίου- σύννομου βίουόπως λέγεται τώρα- που ανοίγει τον δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανωτάτου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται από τα 20 χρόνια στα 15.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας κινούνται συνολικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν, όμως, αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις τους, που ήδη εξετάζονται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ