Skip to main content

Πέτσας: Θέλουμε να αποφύγουμε lockdown, αλλά δεν αποκλείουμε τίποτα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η ανησυχία των αρχών είναι να μην ξεφύγει η διασπορά σε μεγάλο ποσοστό στην κοινότητα.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα», ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «τα χειρότερα είναι φυσικά ένα lockdown».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη» και έφερε ως παράδειγμα τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ εντός ολίγων ημερών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου lockdown, σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως η ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η διασπορά σε μεγάλο ποσοστό στην κοινότητα.

Σε ερώτηση σε ποία περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί το «όπλο» του lockdown, απάντησε πως «δεν είμαστε εκεί» αλλά όπως πρόσθεσε, «χρειάζεται να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι».

Τόνισε εξάλλου ότι η επιτροπή των ειδικών έχει προτείνει διάφορα μέτρα, ενώ κληθείς να σχολιάσει αν θα επανέλθουν τα SMS, απάντησε πως «προτρέχουμε».