Skip to main content

Πέτσας: Θέμα της Βουλής η ανακοίνωση των ανεμβολίαστων βουλευτών

Θετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών το γεγονός ότι εμβολιάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας το γεγονός πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εμβολιάστηκε έναντι του κορωνοϊού.

«Είναι πολύ θετικό ότι εμβολιάστηκε ο Πολάκης. Μακάρι και να σταματήσει την προσπάθεια που έδινε δεκανίκι στους αντιεμβολιαστές. Στη ΝΔ ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σήμερα στο Open.

Θέμα της Βουλής να ανακοινώσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

«Είναι θέμα της Βουλής να πει ποιοι βουλεύτες όλων των κομμάτων δεν έχουν εμβολιαστεί. Εχω ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας για όσους έχουν επαφή με τους πολίτες και μπορούν να γίνουν εστία διασποράς. Πρέπει να πείσουμε με το παράδειγμά μας όσους είναι αρνητικοί. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας», τόνισε στη συνέχεια.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου φθορά»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο Open ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Η συνέντευξη είχε να κάνει μόνον με τον εμβολιασμο (...) Σε επίπεδο πανδημίας και οικονομίας δεν πρόσθεσε κάτι ο α.τσίπρας. Για την μεταναστευτική κρίση επίσης είδαμε τι έγινε το 2015 σε αντίθεση με τον Μάρτιο του 2020. Για την πανδημία δεν είπε ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό ο Αλέξης Τσίπρας».

Έπειτα τόνισε πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητά εκλογές. «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου φθορά ενώ έχει διαχειριστεί τόσες κρίσεις».

«Παροδικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων»

Μιλώντας για τις αυξήσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως είναι κάτι παροδικό. «Πιστεύουμε ότι είναι παροδικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων», είπε και πρόσθεσε πως εξετάζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «Για πρώτη φορά στη χώρα ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της ακριβειας για να υπάρξει μία συντονισμενη απάντηση», είπε και έκανε λόγο για προσπάθεια ειλικρινούς συνομιλίας με την κοινωνία,

«Κοίτα ποιος μιλάει για συναίνεση»

Σχολιάζοντας τα περί συναίνεσης που είπε ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Κοίτα ποιος μιλάει. Τι να συζητήσει ο κύριος Τσίπρας για συναίνεση; Συνεννόηση υπάρχει στα μεγάλα θέματα που αφορούν την πατρίδα».

Τέλος για την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη τόνισε: «Ποτέ δεν είχαν ακουστεί τόσο μικρόψυχα σχόλια».