Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 90% ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι τεχνικό ζήτημα που αφορά τις τράπεζες και σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα τελειώσει μέχρι τις 31/12.

Την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος στο 90% τον δικαιούχων τη Δευτέρα γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί αύριο. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, το στέλεχος της κυβέρνησης.

Ακόμη, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «έχουμε ξεκινήσει καλά τους πρώτους έξι μήνες. Ό,τι έχουμε πει, το κάνουμε και στο κομμάτι της οικονομίας και στο κομμάτι της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη και με μια μεγαλύτερη μέριμνα και για τους αγρότες μας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσουμε να το δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και αυτό το καλό ξεκίνημα να έχει συνέχεια».

Τέλος για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στη Χάγη, αναφορικά με τις προκλητικές τουρκικές κινήσεις είπε:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Αυτό που θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και εφόσον πάνε καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσουν οι διερευνητικές επαφές, μετά συνυποσχετικό, μετά Χάγη. Άρα, έχουμε μια μακρά διαδρομή να διανύσουμε».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ