Skip to main content

Πιάστηκε ντοπέ Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών!

Η έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρει πως ο Γιάννης Μάρκουλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη μεθυλοτεστοστερόνη.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, τη στιγμή μάλιστα που ήταν σε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Το ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα ντόπινγκ, άθλημα στην Ελλάδα, δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα καθώς σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας o εν λόγω αθλητής βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη μεθυλοτεστοστερόνη.

H ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

«Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεσ Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».