Skip to main content

Πιερία: Απατεώνες εξασφάλιζαν ρεύμα για αυθαίρετα

Επιχείρηση είχαν στήσει απατεώνες στο Ν. Πιερίας, καθώς τα τελευταία χρόνια εξαπατούσαν τη ΔΕΗ και με πλαστά έγγραφα κατάφερναν ηλεκτροδότηση κτισμάτων προ του ’55, σύμφωνα με στοιχεία της Voria.gr.
Επιτήδειοι στο νομό Πιερίας είχαν στήσει «κομπίνα» εξασφαλίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Το σχέδιό τους ήταν καλοστημένο και απλό... προσκόμιζαν στη ΔΕΗ πολεοδομικά έγγραφα «μαϊμού» για ηλεκτροδότηση κτισμάτων προ του ’55, με όλες τις υπογραφές από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πιερίας και με την απαραίτητη φωτογραφία του κτίσματος.

Το κύκλωμα, που λειτουργούσε για χρόνια, αποκαλύφθηκε εξαιτίας του πλήθους παραστατικών που προσκομίσθηκαν από το 2007 έως το 2009. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα αυθαίρετα που κατάφεραν να ηλεκτροδοτηθούν φτάνουν τα 200 σπίτια.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα έγγραφα που προσκόμιζαν υπήρχε και φωτογραφία του κτίσματος που σε ορισμένες περιπτώσεις οι φωτογραφίες απεικόνιζαν λυόμενα σπίτια ή τροχόσπιτα.

Το αντίτιμο που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από κάθε ιδιοκτήτη αυθαίρετου υπολογίζεται ότι υπερέβαινε τα 2.500 ευρώ.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, από τον περασμένο Αύγουστο. Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Αναστάσιο Μιζαμίδη, Περιφερειακό Διευθυντή Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, «Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Έχω ορίσει διερευνητική επιτροπή προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις ηλεκτροδότησης κτισμάτων προ του ’55, από τη ΔΕΗ Κατερίνης, την τελευταία δεκαετία και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα».


Χριστίνα Καραμανίδου