Skip to main content

Πιερία: Καμπάνα σε γυναίκα για φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στον Πλαταμώνα

Η φωτιά προκλήθηκε εχθές λίγο μετά τις 10:30 σε ξερά χόρτα-υπολείμματα εντός οικοπέδου στον Πλαταμώνα - - Επιβλήθηκε πρόστιμο από την Πυροσβεστική.

Πρόστιμο σε γυναίκα για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το πρωί σε περιοχή του δήμου Δίου - Ολύμπου Πιερίας επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η φωτιά προκλήθηκε εχθές λίγο μετά τις 10:30 σε ξερά χόρτα-υπολείμματα εντός οικοπεδικού χώρου στον Πλαταμώνα.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Παράλληλα, συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙΠΥΝ Χίου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε χορτολιβαδική έκταση, στη θέση «Σέντα», στην ΤΚ Συκιάδας, του δήμου Χίου.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.