Skip to main content

Πήγαν να καθαρίσουν τον ανδριάντα του Π. Μελά και τους έκαναν μούσκεμα!

Εκτός από τον χώρο της πλατείας Τσιρογιάννη οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης ψέκασαν με νερό και θαμώνες των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Καλή η πρόθεση, κακή η εκτέλεση. Αναφέρομαι στην επιχείρηση συνεργείου του δήμου Θεσσαλονίκης να καθαρίσει τον χώρο στην πλατεία Τσιρογιάννη το βράδυ της Παρασκευής. Ο καθαρισμός έγινε με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς στο πάρκο εντός της πλατείας βρίσκεται και ο ανδριάντας του Παύλου Μελά.

Ωστόσο, η όλη επιχείρηση είχε και ευτράπελα. Ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν εμφανίστηκε στην πλατεία συνεργείο καθαρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Με τις μάνικες στο φουλ οι εργαζόμενοι έπλεναν, τόσο τον χώρο της πλατείας, όσο και τον ανδριάντα αλλά και τις προτομές οι οποίοι υπάρχουν εκεί. Μόνον που, εκτός από αυτά, ψέκασαν και τους θαμώνες των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να φύγουν άρον άρον, αγανακτισμένοι από την ξαφνική... μπόρα που τους βρήκε. Την ίδια αγανάκτηση είχαν και οι καταστηματάρχες οι οποίοι έθεταν το πολύ λογικό ερώτημα, «μα, γιατί όλη αυτή η επιχείρηση δεν γινόταν μισή ώρα μετά, όταν στο μεταξύ θα είχαν κλείσει τα καταστήματα;». Έλα ντε, γιατί;

Επαναλειτουργεί από σήμερα ο Άγιος Στυλιανός

Κανονικά θα επαναλειτουργήσει από σήμερα το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός του δήμου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εμφάνιση κρούσματος την περασμένη εβδομάδα, σε ένα από τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, η δομή παρέμεινε κλειστή τη Παρασκευή. Από σήμερα επαναλειτουργεί, εκτός από τον τμήμα 'Ήλιος» στο οποίο πηγαίνει το παιδί το οποίο διαγνώστηκε θετικό σε covid-19. Το τμήμα αυτό θα παραμείνει κλειστό για συνολικά 14 μέρες, αρχής γενομένης από την περασμένη Πέμπτη. Σε καραντίνα κατ' οίκον, βρίσκονται και τα υπόλοιπα 15 παιδιά του ίδιου τμήματος.

Το παιδάκι το οποίο βρέθηκε θετικό σε covid-19 κόλλησε από τη μητέρα του η οποία εργάζεται σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του δ.σ. του Αγίου Στυλιανού, Ιωάννα Σπανού, σήμερα θα υποβληθούν σε τεστ πέντε εργαζόμενοι στη δομή καθώς και ένα παιδάκι το οποίο είναι στο ίδιο τμήμα με αυτό το οποίο διαγνώσθηκε με covid-19 και το οποίο διαμένει μέσα στον Άγιο Στυλιανό. Από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο παιδί βρίσκεται απομονωμένο σε ειδικό χώρο, μέσα στη δομή και φροντίζεται από συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων.