Skip to main content

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Βίτσας μαρτύρησε το σχέδιό τους για δημιουργία νέου κόμματος» - Δείτε το βίντεο

Τι λένε από την Κουμουνδούρου για την πρόταση Βίτσα περί νέου κόμματος με το όνομα «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά»

Την άποψη ότι η στάση κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά «σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διανέμοντας σχετικό βίντεο με τις σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ.

Δείτε παράλληλα - Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Κούλογλου: «Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα» – «Δεν παραδίδω την έδρα»

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε βίντεο κατά το οποίο ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», σημείωνε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις. 

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά», συμπλήρωνε ο ίδιος. Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο, ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα του ίδιου σχολίασε: «Εχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις. Θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική Αριστερά –έβγαλα και τίτλο πώς θα λέγεται το νέο κόμμα– μην έχετε καμία αμφιβολία ότι, αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή, μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο», είπε.