Skip to main content

Ποιοι επώνυμοι και δημοσιογράφοι μπαίνουν στη Βουλή

Ποια ονόματα διασήμων και δημοσιογράφων εισέρχονται στο κοινοβούλιο - Πόσους σταυρούς πήραν κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία

Ανακατατάξεις στη σύνθεση της νέας Βουλής έφεραν οι χθεσινές εκλογές, με γνωστά ονόματα από τον χώρο των διασήμων και των δημοσιογράφων να εκλέγονται βουλευτές.

Στην Α’ Πειραιώς την τέταρτη από τις 5 έδρες της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε η Νόνη Δούνια, άλλοτε μοντέλο και τηλεοπτική ηθοποιός, με περισσότερες από 7.000 ψήφους.

Τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα εκπροσωπεί πλέον στο κοινοβούλιο ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, που έλαβε τη μία έδρα με το ΜέΡΑ25, συγκεντρώνοντας σχεδόν 3.500 σταυρούς.

Ό,τι δεν κατάφερε στις ευρωεκλογές, το πέτυχε στις εθνικές εκλογές η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, που εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερους από 19.000 σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Από τους δημοσιογράφους, το εισιτήριο για τη Βουλή παίρνει στον Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος συγκεντρώνει σχεδόν 24.000 σταυρούς και εκλέγεται 7ος από τις συνολικά 9 έδρες.

Βουλευτής εκλέγεται στην Α’ Αθήνας με το κόμμα της ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που λαμβάνει πάνω από 24.000 σταυρούς και βγαίνει έκτος από το σύνολο των επτά εδρών.

Στον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας εκλέγεται και ο Γιάννης Λοβέρδος, που καταλαμβάνει την τρίτη έδρα με πάνω από 14.000 σταυρούς.

Στο κοινοβούλιο εισέρχεται και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που λαμβάνει πάνω από 12.000 σταυρούς στη Β' Πειραιώς.