Skip to main content

Στα λευκά η Μακεδονία: Πυκνές χιονοπτώσεις και στα πεδινά-Φωτογραφίες

Στα λευκά ντύθηκαν ορεινές, ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα μοιάζει η εικόνα που αντικρίζουν από χθες το βράδυ όλοι ανεξαιρέτως οι νομοί της Μακεδονίας, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται μέχρι και αυτή την ώρα σε όλο το γεωργραφικό διαμέρισμα.

Δυτική Μακεδονία

Τεράστιες ποσότητες χιονιού για την εποχή έχουν πέσει σε όλον τον νομό Φλώρινας: μόνο μέσα στην πόλη το ύψος του χιονιού, που πέφτε από χθες τα ξημερώματα, έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά!

Στο Φλάμπουρο το χιόνι έφτασε σχεδόν τα 30 εκατοστά!

Από νωρίς το απόγευμα χθες η χιονόπτωση ήταν έντονη και στον νομό Κοζάνης. Στην περιοχή Βλάστη επικρατούσαν συνθήκες χιονοθύελλας για ένα διάστημα, με το τοπίο να είναι κατάλευκο από νωρίς, ενώ ίδια εικόνα εμφάνιζε και η Πτολεμαΐδα. Χιονόστρωση σημειώθηκε και στην πόλη της Κοζάνης.

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές και σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου υπήρξε χιονόστρωση και μέσα στην πόλη.

Κεντρική Μακεδονία

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Τετάρτης σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές. Το χιόνι έφτασε μέχρι και τον κάμπο της Ημαθίας, σε μηδενικό υψόμετρο, αλλά και μέσα στην πόλη. Τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού στις πεδινές περιοχές δέχθηκε η Αλεξάνδρεια, ενώ πυκνά φαινόμενα υπήρξαν και στη Νάουσα.

Στα λευκά ντύθηκαν και αρκετές περιοχές, ακόμη και πεδινές, στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, όπου χιονόπτωση καταγράφηκε και στην πόλη.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές του νομού Σερρών, όπως ο Γάζωρος, και ιδίως σε χωριά στους πρόποδες του Παγγαίου, όπως στην Πρώτη και στην Κορμίστα.

Στη Χαλκιδική χιόνισε αποκλειστικά σε ορεινές περιοχές και υψόμετρα άνω των 500 μέτρων. Όμορφες εικόνες χάρισε η πυκνή χιονόπτωση, για άλλη μία φορά φέτος, στην Αρναία, στον Ταξιάρχη και στον Πολύγυρο.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στα προάστια της πόλης με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

Ανατολική Μακεδονία

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το πέρασμα του μίνι χιονιά και για την ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα στην Καβάλα ήταν ιδιαίτερα έντονα: χιονόπτωση σημειώθηκε ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ χιονόστρωση άνω των 5 εκατοστών υπήρξε και πάνω από τα 150 μέτρα, στην είσοδο της πόλης. 

Τέλος, στον νομό Δράμας χιόνισε κυρίως στις ορεινές περιοχές, ενώ τα ξημερώματα χιονόνερο καταγράφηκε και μέσα στην πόλη. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους επαρχιακούς δρόμους προς Παρανέστι και Βώλακα, όπου σημειώθηκαν τα πιο έντονα φαινόμενα.