Skip to main content

Ποινική δίωξη κατά Βγενόπουλου για την υπόθεση της MIG

Εξαιτίας του δανείου 75 εκατ. που με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατ. και φέρεται να χορηγήθηκε ώστε η Marfin να αγοράσει μετοχές του Ομίλου

Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με δάνειο περίπου 75 εκατ. ευρώ το 2006 που με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατ. ευρώ και το οποίο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για τη χορήγηση του εν λόγω δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί.

Η προκαταρκτική εξέταση των υποθέσεων κατά της MIG, της Marfin Egnatia Bank και των εκπροσώπων της, είχε διενεργηθεί τον Ιούνιο του 2010, όπου η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο, αφού τότε δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρθηκε μέρος της δικογραφίας βάσει της οποίας ασκήθηκε η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου.