Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο

Προκαταρκτική εξέταση για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη - Δίωξη για δύο πλημμελήματα εις βάρος των 19 συλληφθέντων.

Προκαταρκτική εξέταση για τη χθεσινή παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης για να ερευνηθεί το αδίκημα της διατάραξης φιλικών σχέσεων με σύμμαχο κράτος (άρθρο 141 ΠΚ).

Επιπλέον, άσκησε δίωξη εις βάρος των 19 συλληφθέντων με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και της απείθειας, που αποτελούν και τα δύο πλημμελήματα.

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν, από όπου αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου παραμένουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ ισχυρές είναι και οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως οι 12 εκ των συλληφθέντων μπήκαν το πρωί της Πέμπτης στο τουρκικό προξενείο, φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό υπέρ του κουρδικού λαού και κατά της Τουρκίας, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι επτά στα γκισέ της Turkish Airlines, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.