Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΣΥΛΛΗΨΗ

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφό του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδισή του

Ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε η Εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού που καταγγέλεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αστυνομικός, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος, από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφό του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδισή του.

Νωρίτερα ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους και να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως», επικαλούμενος «το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας -σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ