Skip to main content

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Φίλυρο - Υπό έλεγχο το μέτωπο στις Σέρρες

Στο Φίλυρο η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής και 45 πυροσβέστες.

Συναγερμός σήμανε από τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική για φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Φιλύρου, στη Θεσσαλονίκη. Υπό έλεγχο τέθηκε και το μέτωπο στη Βαμβακιά Σερρών. Τα πύρινα μέτωπα στην Κεντρική Μακεδονία ανησυχούσαν τις πυροσβεστικές αρχές καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Στο Φίλυρο η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής και 45 πυροσβέστες.

Λόγω των ανέμων ενημερώθηκαν οι ένοικοι ορισμένων κατοικιών να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί η εκκένωσή τους, κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ανησυχία για το Παιδικό Χωριό SOS.  

Στην περιοχή βρέθηκε αργά χθες το βράδυ και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Σύμφωνα με την ίδια, «ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ενεργοποίησε άμεσα τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και βρεθήκαμε άμεσα και οι δύο στις περιοχές που επιχειρούσε η Πυροσβεστική. Το κακό απετράπη».

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαμβακιά-Δεν εκκενώθηκε το χωριό

Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο στη Βαμβακιά Σερρών, που μαινόταν μέχρι σήμερα το πρωί κοντά στο χωριό. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε η εκκένωση του χωριού, αν και είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι.

Στο σημείο παραμένουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Η Ε.Ο. Σερρών -Θεσσαλονικης είχε κλείσει χθες βράδυ στο ύψος του Προβατά και της γέφυρας του Στρυμόνα. Σύμφωνα, με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής βλάστησης και υπολείμματα καλλιεργειών.