Skip to main content

Παπαστεργίου, Μυλόπουλος, Ζαρωτιάδης συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης - Καστανίδης: «Να αποτελέσει παράδειγμα και για την κεντρική πολιτική σκηνή»

Μετεκλογικό ενιαίο μέτωπο με στόχο την απάντηση στις φιλελεύθερες πολιτικές, όπως ανέφεραν οι ομιλητές και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργούν δύο παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και  μία πολιτική κίνηση.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Παπαστεργίου,  επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», ο Γιάννης Μυλόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» (οι οποίες υποστηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές) και ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, που ηγείται της πολιτικής κίνησης «Σοσιαλιστική Προοπτική», μίλησαν για τους στόχους της σύμπραξής τους, στην εκδήλωση με τίτλο «Ποια ανάπτυξη και πώς – επιστήμη και πολιτική για τη βιωσιμότητα στην Κεντρική Μακεδονία», που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις τους ξεκαθάρισαν πως η σύμπραξή τους δεν έχει εκλογική προοπτική.

«Αν είχαμε πολιτικές σκοπιμότητες, η σημερινή εκδήλωση θα γίνονταν προεκλογικά. Το γεγονός ότι ενώνουμε τώρα τις δυνάμεις μας, δείχνει ότι έχουμε διαφορετικό σκοπό», ξεκαθάρισε ο κ. Μυλόπουλος.

Στην τοπθέτησή του είπε πως «οι ιδιωτικοποιήσεις περιθωριοποιούν τους ανθρώπους, ενώ η ανάπτυξη, απαιτεί κοινά και δημόσια αγαθά». Διαπίστωσε δε ότι υπάρχει οπισθοδρόμηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους δείκτες του κατά κεφαλήν εισοδήματος τα τελευταία χρόνια και τόνισε πως αυτό οφείλεται στις φιλελεύθερες πολιτικές.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «το 1998 είμασταν πρώτοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά πλέον είμαστε όγδοοι».

«Ενωνόμαστε επειδή διαπιστώνουμε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται, δεν συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ακόμη.

«Τα στοιχεία δείχνουν συνεχή οπισθοχώρηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οικονομία της χώρας», ανέφερε ο κ. Ζαρωτιάδης. Πρόσθεσε επίσης ότι ήρθε η ώρα οι καπιταλιστικές πολιτικές να δώσουν τη θέση τους σε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο

Την εκδήλωση που επισφράγισε τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χαιρέτησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης.

Το παρών έδωσε και ο Χάρης Καστανίδης, βουλευτής επί σειρά ετών με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μια σκοτοδίνη από τις παραβιάσεις του Συντάγματος. Την ίδια ώρα, οι εντάσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε: «Ελπίζω η κίνηση των προοδευτικών δυνάμεων, να αποτελέσει παράδειγμα και για την κεντρική πολιτική σκηνή».