Skip to main content

Πλαφόν 150 ευρώ από την ΕΕΤΤ σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων βάζει όριο 150 ευρώ στους λογαριασμούς τηλεφώνου.Το πλαφόν εμπεριέχει όλους τους φόρους και υπηρεσίες

Το μέτρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών &Ταχυδρομείων προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ κι έρχεται να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους. Εντάσσεται στην τρίτη δέσμη μέτρων που αποφασίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από την ΕΕΤΤ που έχουν ως στόχο τον εξορθολογισμό των συμβατικών σχέσεων μεταξύ παρόχων και καταναλωτών και θα εφαρμοστεί από 1/1/2019.

Αν ο καταναλωτής συναινέσει, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής. Επιπρόσθετα, ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο. Το όριο των 150 ευρώ τέθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» έπειτα από διαβούλευση με τους παρόχους, αλλά και τις καταναλωτικές οργανώσεις.