Skip to main content

Πλατανιώτη: Είχα σκοπό να μη συνεχίσω - Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε (vid)

«Γνώριζα τις δυνατότητές μου γι' αυτό και συνέχισα στη Ντόχα», εκμυστηρεύθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ευτυχισμένη και συγκινημένη μετά την κορυφαία στιγμή της καριέρας της, την απονομή του χρυσού μεταλλίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη αποκάλυψε ότι έφτασε πολύ κοντά στην απόφαση να σταματήσει, τουλάχιστον από τα αγωνίσματα του σόλο, μετά την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στη Φουκουόκα.

«Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι είχα σκοπό να μην συνεχίσω ως σολίστ γιατί είχα ελλιπή προετοιμασία. Ωστόσο, γνώριζα τις δυνατότητές μου γι' αυτό και συνέχισα στη Ντόχα.

Θέλω να ευχαριστώ τις προπονήτριές μου, και της ομοσπονδίας αλλά και την προπονήτριά μου από την Ισπανία, ήταν και οι τέσσερις μαζί μου και ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω στο σόλο.

Δούλεψα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ η νέα πρωταθλήτρια κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας αργότερα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η Πλατανιώτη τόνισε ότι το χρυσό μετάλλιο «κρύβει πολύ σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνηση, πολλή κούραση, πολύ πείσμα και πάρα πολλή θέληση».

Για τον τελικό ανέφερε ότι «μου αρέσει πάρα πολύ να αγωνίζομαι τελευταία. Είναι σαν να κλείνω την παράσταση. Πλέον δεν γίνεται κλήρωση για το πώς θα αγωνιστούμε, είναι με βάση την κατάταξή μας στον προκριματικό, αντιστρόφως βέβαια.

Ήταν η καλύτερη θέση που θα μπορούσα να έχω. Στο μυαλό μου είχα μόνο την εκτέλεσή μου. Τις οδηγίες των προπονητριών μου, το ότι μπορώ να τα καταφέρω, το ήξερα ότι μπορούσα να το κάνω καθώς το έχω δουλέψει.

Συνεχώς στο μυαλό μου ήταν η κάθε μου κίνηση, το τι πρέπει να προσέχω και τι να σκέφτομαι ή να μην σκέφτομαι».

Οσο για το γεγονός ότι οι βασικές αντίπαλές της ανέβασαν το βαθμό δυσκολίας του προγράμματός τους, σε σχέση με τον προκριματικό, προκειμένου να κατορθώσουν να την υποσκελίσουν, η Πλατανιώτη είπε:

«Εγώ ήξερα πως είχα βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω κάτι στον τελικό. Πίστευα στη δυσκολία που είχα βάλει, πίστευα στη δουλειά που έχω κάνει, και αυτό που έκανα ήταν απλά να ακολουθήσω το πλάνο».