Skip to main content

Πλεύρης: Επιπλέον 15 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις για το 2022

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ

Σε δήλωσή του για τον προϋπολογισμό των διαγνωστικών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, καθώς υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω της πανδημίας».

Ο Υπουργός Υγείας σημειώνει επίσης πως «μετά και από αυτήν την παρέμβαση, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει ενισχυθεί είτε απευθείας είτε με ανακατανομή πόρων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022 με σχεδόν 75 εκ ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.