Skip to main content

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Οι λιγοστοί κάτοικοι που επέστρεψαν στο Κεραμίδι προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους

Τα περισσότερα σπίτια στο Κεραμίδι Τρικάλων είτε έχουν καταστραφεί είτε είναι μη κατοικήσιμα από τα νερά που έπνιξαν τα όνειρα των κατοίκων

Το Κεραμίδι είναι χωριό του δήμου Φαρκαδόνας και ανάμεσα σε αυτά τα χωριά, που έζησαν εφιαλτικές στιγμές στην περίοδο των πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel και Elias.

Σήμερα, ελάχιστοι είναι αυτοί, που επέστρεψαν στο χωριό και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν την ζωή τους, η πλειοψηφία των κατοίκων φιλοξενείται σε γειτονικά χωριά και στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, καθώς τα σπίτια είτε έχουν καταστραφεί είτε είναι μη κατοικήσιμα από τα νερά που έπνιξαν τα όνειρα τους.

Από την πλευρά της η πολιτεία, όπως τονίζει ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος καταβάλει προσπάθειες, τα όποια προβλήματα υπάρχουν να ξεπεραστούν το συντομότερο.

Εκτός από τα σπίτια, τις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που έχουν καταστραφεί, ζημιές έχουν υποστεί υποδομές, δίκτυο άρδευσης και το αντλιοστάσιο που προστάτευε το χωριό από πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι καταστροφικές συνέπειες οδήγησαν ορισμένους κατοίκους και κυρίως νέους να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό, κάποιοι άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχοντας ως μοναδικό όπλο την αγάπη τους για το χωριό.

Πηγή: ΕΡΤ