Skip to main content

Πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά ο Μητσοτάκης

«Θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η πρώτη απόφαση την οποία θα πάρουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η πρώτη απόφαση την οποία θα πάρουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το δ.σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εν όψει της παρουσίασης του προγράμματος υγείας της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τις προτάσεις των γιατρών, ενώ δήλωσε ότι πρόθεση της Ν.Δ. είναι να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όπως εξήγησε, ο πολίτης πρέπει να έχει πρόσβαση σε  υπηρεσίες υγείας χωρίς καθυστερήσεις και άσκοπη οικονομική επιβάρυνση.

Επανέλαβε, δε, ότι σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας προσφέροντας υπηρεσίες. Διαπιστώνει ωστόσο ότι «σήμερα έχουμε δύο συστήματα τα οποία λειτουργούν παράλληλα, χωρίς καμία ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία», τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το έχω ξαναπεί, το δημόσιο δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με το κρατικό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και ότι «το ΕΣΥ γηράσκει και χρειαζόμαστε νέο αίμα στο σύστημα». Είπε ότι ξέρει καλά τι γίνεται και στα νοσοκομεία, συμπληρώνοντας πως «δεν λέω ότι τα προβλήματα γεννήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά σαφώς χειροτέρεψαν».