Skip to main content

«Πλήρης διάψευση» των σεναρίων αναδιάρθρωσης

Σε νέα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης του χρέους προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.
Σε νέα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης του χρέους προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε και φυσικά διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» τόνισε κ. Πεταλωτής.

Όπως πρόσθεσε, «η τήρηση των στόχων είναι το μόνο πραγματικό σενάριο, το οποίο υλοποιείται κιόλας. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να τηρεί τους στόχους της και τηρώντας τους, βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς το καλύτερο και θα βαίνει».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μπαίνει ή θα έμπαινε σε τέτοιες συζητήσεις ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι «η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μόνο».

Σε ερώτηση εάν με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο θα υπάρξει μείωση μισθών μέσω περικοπής επιδομάτων, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι θέμα εφαρμογής κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και πως «το θέμα των επιδομάτων θα αντιμετωπιστεί και είναι σύνθετο».

Αναφερόμενος στο φορολογικό σύστημα, προανήγγειλε ρύθμιση, μέσω της οποίας θα υπάρξει τροποποίηση στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς «ώστε πραγματικά να πληρώσουν αυτοί που πρέπει».

Για τις εξεταστικές επιτροπές και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο

«Επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη διαφάνεια, σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής και το αποδεικνύουμε καθημερινά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι «στις εξεταστικές επιτροπές που συστήθηκαν, είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις που ταλάνισαν τον κόσμο και εξόργισαν τους πολίτες».

Ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα και με συγκεκριμένα βήματα, ώστε να αποκατασταθεί η ζημία του δημοσίου και από την υπόθεση της Siemens, η οποία και ταλανίζει τη χώρα μας και την έχει ζημιώσει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Σημείωσε δε ότι είναι ισχυρή η βούληση της κυβέρνησης να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, να υπάρχει αποκατάσταση της όποιας ζημίας του ελληνικού Δημοσίου και ότι αυτή θα εκδηλωθεί με συγκεκριμένες πράξεις, σύντομα.

Τόνισε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση κάνει βήματα για την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και πως, ωστόσο, «αν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση, κανένα νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανεύρεση της αλήθειας».

Είπε ότι η κυβέρνηση θωρακίζει το πολιτικό σύστημα, ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθούμε προ τέτοιων καταστάσεων.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη: «Να διερευνηθεί οποιαδήποτε σκιά» και πως γι΄ αυτό «καλό θα είναι να μην απαξιώνουμε τις εξεταστικές επιτροπές», γιατί, όπως είπε, «και τα αποτελέσματα που φέρνουν είναι πολύ σημαντικά και ελπίζουμε αυτό να αποδειχτεί και με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens».

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε εξεταστική επιτροπή για τα παραποιημένα στοιχεία για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι το αίτημα για τη σύστασή της έχει κατατεθεί.