Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΟΕΔΗΝ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 90% ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος οι ΜΕΘ είναι πλήρη με κατειλημμένες τις 31 και τις οκτώ κλίνες αντίστοιχα.

Σημαντική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος οι ΜΕΘ είναι πλήρη με κατειλημμένες τις 31 και τις οκτώ κλίνες αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα υπόλοπα νοσοκομεία, στο Γ. Γεννηματάς είναι κατειλημμένες οι 12 από τις 14 κλίνες, στο Παπανικολάου οι 29 από τις 35, στο Παπαγεωργίου οι 17 από τις 18, στο Ιπποκράτειο οι 27 από τις 31 και στον Άγιο Δημήτριο οι έξι από τις οκτώ. Συνολικά, είναι κενές οι 15 από τις 145 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αριθμοί που αντιστοιχούν σε πληρότητα 90%.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, στο νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική είναι κατειλημμένες και οι πέντε κλίνες ΜΕΘ, στη Βέροια κατειλημμένες και οι έξι, στα Γιαννιτσά και οι οκτώ και στην Κατερίνη και οι επτά.

Κενά κρεβάτια υπάρχουν μόνο στο νοσοκομείο των Σερρών (10/14).

Στη δυτική Μακεδονία όπου ΜΕΘ Covid υπάρχουν μόνο στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, υπάρχει μόλίς μία κενή κλίνη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο (4/5), ενώ στο Μποδοσάκειο είναι κατειλημμένες και οι έξι κλίνες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ