Skip to main content

Ποιοι διεκδικούν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο πρώην νομάρχης Κοζάνης, Πασχάλης Μητλιάγκας από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Δακής, νυν νομάρχης Κοζάνης από τη ΝΔ, φέρονται ως οι επικρατέστεροι για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο πρώην νομάρχης Κοζάνης, Πασχάλης Μητλιάγκας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Δακής, νυν νομάρχης Κοζάνης, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, φέρονται να είναι οι επικρατέστεροι μονομάχοι για τη διεκδίκηση της θέσης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητλιάγκας έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τον Ιορδάνη Ανδρεάδη για αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, ενώ ακόμη γίνονται διαπραγματεύσεις για το ποιος θα αναλάβει τις αντιπεριφέρειες Καστοριάς και Φλώρινας. Εξάλλου, για την αντιπεριφέρεια Γρεβενών υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχει δεχθεί να τοποθετηθεί ο πρώην υφυπουργός, Λευτέρης Τζιόλας.

Από την πλευρά της γαλάζιας παράταξης, αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς φέρεται να τοποθετείται ο νυν νομάρχης, Κώστας Λιάντσης. Αντίθετα, στην αντιπεριφέρεια Φλώρινας υπάρχει πρόβλημα με τις υποψηφιότητες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν νομάρχης, Γιάννης Βοσκόπουλος, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο νυν δήμαρχος, Στέφανος Παπαναστασίου, επαναδιεκδικεί το δήμο για μία ακόμα τετραετία. Παράλληλα, έντονα ακούγεται και το όνομα του Γιάννη Αντωνιάδη.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί και για την αντιπεριφέρεια Γρεβενών, όπου η επιλογή είναι ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Νούτσο και τον νυν νομάρχη, Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης υπάρχει έντονη φήμη για τον πρώην διευθυντή της ΔΕΗ, Χρήστο Δαβάκο, ενώ ακούγεται και το όνομα του αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη.

Πάντως είναι πολύ πιθανό τόσο ο νομάρχης Γιώργος Δακής όσο και ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης να χρειαστεί να παραιτηθούν, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.