Skip to main content

Πολάκης: Χουντικής έμπνευσης απόφαση από προανακριτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση στα κοινοβουλευτικά χρονικά» και σημείωσε ότι εξαιρούν «όσους δε γουστάρουν».

«Σήμερα είχαμε μια χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής και συγκεκριμένα της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά μαζί με τον κ. Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο Παύλος Πολάκης για την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής να εξαιρεθούν ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τις εργασίες της.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας στον τηλοπτικό σταθμό Kontra έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση στα κοινοβουλευτικά χρονικά» και σημείωσε ότι εξαιρούν «όσους δε γουστάρουν».

«Πρόκειται για πρωτοφανής απόφαση στα κοινοβουλευτικά χρονικά διότι δεν υπάρχει απόφαση Επιτροπής, που η πλειοψηφία να εξαιρεί τα μέλη της μειοψηφίας δηλαδή να βγάλει αυτούς που δεν γουστάρει για να ορίσει τη σύνθεση της Επιτροπής. Εδώ έχει εφαρμογή ο Κώδικας της Βουλής που λέει ότι Εξεταστικές Προανακριτικές ορίζονται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου της Βουλής μετά από πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι «θέλουν να συγκαλύψουν την ουσία του σκανδάλου Novartis, που μόνο από τη φαρμακευτική δαπάνη ο ελληνικός λαός πλήρωσε 32,3 δισ. ευρώ παραπάνω από αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει και για να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που συνεχίζουν τις έρευνες».

Για μεθοδευμένη απόφαση έκανε λόγο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε πως «οι νοσταλγοί του Παρασυντάγματος δεν θα καθορίσουν τους όρους λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Θα μας βρουν μπροστά τους».