Skip to main content

Πολύ κοντά στο «όχι» ο Μπουτάρης - Η κρίσιμη σύσκεψη

Τι προκύπτει από την κλειστή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μόνον πολύ στενοί συνεργάτες του δημάρχου, μεταξύ των οποίων και ο Στράτος Φαναράς,

Γράφει ο Σαλονικιός

Μέσα στον Οκτώβριο θα αποσαφηνιστεί αρκετά απ’ ό,τι φαίνεται το εκλογικό τοπίο στον δήμο Θεσσαλονίκης. Σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθεί άλλη μία υποψηφιότητα, του Γιώργου Ορφανού, η οποία ενδέχεται να ακυρώσει οριστικά αυτήν του ομόσταβλού του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σας ενημέρωσα ήδη από χθες, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη έχει θέσει ως όρο στην Πειραιώς για την υποψηφιότητά του, να φροντίσει το κόμμα να καθαρίσει το γήπεδο από τους γαλάζιους «αντάρτες» και πρωτίστως από αυτούς που θα μπορούσαν να του κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά, όπως ο Ορφανός. Ο Ιγνάτιος θα απαντήσει οριστικά, μάλλον αύριο, το αργότερα μέχρι την Κυριακή, και με βάση τα έως χθες βράδυ δεδομένα, φαίνεται να κλίνει προς το «όχι», αν και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του φωτιά. 

Όμως, προς το «όχι» φαίνεται να κλείνει οριστικά και ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως μαθαίνω, προ ημερών ο δήμαρχος είχε μια σημαντική κλειστή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μόνον πολύ στενοί συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Στράτος Φαναράς, διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, με τον οποίο συνεργάζεται η «Πρωτοβουλία» ήδη από το 2010.

Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η τελική απόφαση του Μπουτάρη σχετικά με την υποψηφιότητά του ή μη στις εκλογές του Μαΐου. Πληροφορούμαι ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του περιορίστηκαν να ακούνε τις αναλύσεις που τους παρουσίασε ο Φαναράς, με τη διαχρονική εξέλιξη κάποιων σημαντικών ποιοτικών στοιχείων σχετικά με τη δημοφιλία και την εν γένει εκλογική απήχηση και αποδοχή του Μπουτάρη.

Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου, μετά την παρουσίαση αυτών των στοιχείων, τα οποία ήταν αποθαρρυντικά, ο δήμαρχος φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο οριστικό «όχι». Μάλιστα, στη σύσκεψη, κάποιος από τους συμμετέχοντες του συνέστησε να βγει και να το ανακοινώσει αυτό ως το τέλος του μήνα, ενδεχομένως, αμέσως μετά το εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης.