Skip to main content

Η στενή φιλία Καραμανλή - Χρυσάφη και η έξυπνη πάσα του δημάρχου στον Μητσοτάκη

Η αλληλοεκτίμηση που έχουν οι δύο άντρες επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στις Σέρρες

«Πολύτιμο συνεργάτη» χαρακτήρισε τον δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στην εκλογική του περιφέρεια, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στην πόλη.

Η αναφορά του υπουργού δεν ήταν καθόλου τυχαία και απλώς αποτελεί επιβεβαίωση της αλληλοεκτίμησης που διατηρούν οι δύο Σερραίοι εδώ και χρόνια, έχοντας χτίσει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς.

Αυτό πάντως που σχολιάστηκε από γαλάζιους παράγοντες ήταν η έξυπνη κίνηση του δημάρχου να δωρίσει στον πρωθυπουργό μια παλιά φωτογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ο 8χρονος τότε Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε το χέρι στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Σε καλωσορίζω στον τόπο του εθνάρχη. Επειδή εδώ είναι ο τόπος των Καραμανλήδων και επειδή εδώ πήρες ευλογία από τον εθνάρχη, θέλω να σου κάνω μία έκπληξη. Εδώ είναι η ευλογία που πήρες», είπε ο κ. Χρυσάφης και του έδωσε τη φωτογραφία.

«Αυτό το δώρο έχει μεγάλη αξία και θα το έχω πάνω στο γραφείο μου», αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός.

Η κίνηση αυτή του δημάρχου, Αλέξανδρου Χρυσάφη, ήταν μια καλή πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε με τιμητικά λόγια για τον εθνάρχη, συμβάλλοντας έτσι στο να διαλυθούν τα σύννεφα μεταξύ Καραμανλικών και Μητσοτακικών που δημουργήθηκαν μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, από την Κρήτη, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.