Skip to main content

Πόλο γυναικών: Μεταγραφική βόμβα ο ΠΑΟΚ με Μέγκενς

Η προσθήκη της Μέγκενς στον Δικέφαλο του Βορρά αλλάζει άρδην τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών

Μία πολύ μεγάλη μεταγραφή ανακοίνωσε ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, που εντάσσει στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του συλλόγου τη Μάουντ Μέγκενς. Η 26χρονη Ολλανδή διεθνής θεωρείται μία από τις καλύτερες πολίστριες στον κόσμο, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018, φιναλίστ στο Παγκόσμιο του 2015 και στα Ευρωπαϊκά του 2014 και του 2016 και με συμμετοχή στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τους οποίους αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας της. Εχει αναδειχθεί κορυφαία παίκτρια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ, το οποίο κατέκτησε το 2018 με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Η προσθήκη της Μέγκενς αλλάζει άρδην τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, αφού από μόνη της η Ολλανδή περιφερειακός είναι ικανή να κρατήσει τον νεοφώτιστο ΠΑΟΚ στην κατηγορία, παράλληλα όμως δείχνει ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» σκοπεύει να ενισχύσει το γυναικείο τμήμα πόλο και ενδεχομένως να επιδιώξει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: η Μάουντ Μέγκενς είναι εγγονή (από την πλευρά της μητέρας της) του πολύ γνωστού προπονητή ποδοσφαίρου Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος έχει εργαστεί τη δεκαετία του 1980 στον ΠΑΟΚ, όπως και σε άλλες ελληνικές ομάδες.