Skip to main content

Πολύγυρος: Νίκος Βαγιωνάς, ο άνθρωπος που δίνει μελωδία στο ξύλο (φωτο)

Ο κ. Βαγιωνάς ξεκίνησε τις κατασκευές οργάνων πριν από 37 χρόνια και μέχρι σήμερα τα έργα του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα

Παραδοσιακά όργανα και χειροποίητες δημιουργίες κατασκευάζει με κάθε λογής ξύλο ο 62χρονος Νίκος Βαγιωνάς, ο οποίος παρουσιάζει τις δημιουργίες του στην έκθεσή του, στο πλαίσιο του Πολυγυρινού Καρναβαλιού 2024.

Image

Είκοσι κιθάρες, μπουζούκια, τζουράδες, μπαγλαμάδες, λαούτα, ούτι και σάζι είναι τα όργανα που έχει κατασκευάσει με πολύ μεράκι και θα δει από κοντά ο επισκέπτης. Μαζί με αυτά υπάρχουν κι άλλες χειροποίητες κατασκευές, όπως φωτιστικά και καραβάκια από θαλασσόξυλα, τα οποία προδίδουν το ταλέντο του καλλιτέχνη.

Image

Ο κ. Βαγιωνάς ξεκίνησε τις κατασκευές οργάνων πριν από 37 χρόνια και μέχρι σήμερα τα έργα του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση του κ. Βαγιωνά, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, φιλοξενείται από την Τσικνοπέμπτη στην Οικία Παραλή, στην πλατεία των Έξι Βρύσεων και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17/3, από τις 9:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα.