Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας για την επίθεση του Ισραήλ

Πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή επίθεση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον της ανθρωπιστικής αποστολής.
Πορεία, από την Καμάρα προς το προξενείο των ΗΠΑ και κατάληξη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή επίθεση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον της ανθρωπιστικής αποστολής που κατευθύνονταν στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Στην πορεία πήραν μέρος μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, των Οικολόγων Πράσινων και Οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσος Κουράκης και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο τελευταίος δέχθηκε επίθεση, μόλις ξεκίνησε η πορεία, από άτομα που τον πλησίασαν και είχαν λογομαχία μαζί του. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή τα εν λόγω άτομα προέρχονται από τον χώρο των αναρχικών, τον κατηγόρησαν ότι «πρασινίζει τον καπιταλισμό», του ζήτησαν να κατεβάσει το πανό, εκείνος αρνήθηκε και τότε του πέταξαν καφέ και μπουκάλι με νερό. Στο επεισόδιο δεν δόθηκε άλλη διάσταση. Στη διαδήλωση, που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τη Γάζα», ακούστηκαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα».