Skip to main content

Πορεία αντιεξουσιαστών για τον Φλόιντ στη Θεσσαλονίκη (vid)

Η πορεία των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς το αμερικανικό προξενείο στην Τσιμισκή, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα.

Πορεία αλληλεγγύης στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρτασκευής άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «η αναπνοή των καταπιεσμένων είναι η καταστροφή του κράτους», μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων του χώρου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους σε όσους εξεγείρονται στις ΗΠΑ και, μεταξύ άλλων, φώναξαν: «Από την Ελλάδα ως την Αμερική πόλεμος σε κράτος και καταστολή».

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαναν μία μικρή στάση και φώναξαν συνθήματα, την ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μπροστά στα κλειστά στόρια του εμπορικού όπου στεγάζεται το προξενείο για παν ενδεχόμενο.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία προς την Καμάρα, όπου και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Καμάρα, άτομα του χώρου ανήρτησαν γιγαντοπανό στο μνημείο με το σύνθημα «Οι αγώνες μας δεν ορίζονται από σύνορα και χαρτιά».