Skip to main content

Πώς απάντησε ο Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο επανεκλογής του Τραμπ - Η ατάκα που έκανε το κοινό να γελάσει (vid)

«Νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μας» απάντησε αρχικά, χαμογελώντας, ο πρωθυπουργός δείχνοντας το ρολόι

Με διπλωματικό τρόπο επιχείρησε να αποφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απάντηση για την περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Μετά την αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ σε αντίστοιχο ερώτημα για τον Τραμπ («να πιω μια γουλιά καφέ πρώτα»), ήταν η σειρά του Έλληνα πρωθυπουργού να αντιδράσει με χιούμορ.

Στη συζήτηση που είχε με τον Ravi Agrawal, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Foreign Policy» έθεσε στον κ. Μητσοτάκη το ερώτημα τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την ΕΕ ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μας» απάντησε αρχικά, χαμογελώντας, ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας το ρολόι, και το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Στη συνέχεια, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Συνεργάστηκα στενά και με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον πρόεδρο Μπάιντεν και θεωρώ ότι είναι ανάρμοστο για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη να παίρνει θέση για μια δημοκρατική διαδικασία. Εμείς στην Ευρώπη θα συνεργαστούμε με όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός για πρόεδρό του. Στους πολίτες δεν αρέσουν τα κηρύγματα. Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά πρέπει να τις κρατάμε για τον εαυτό μας».

Δείτε το απόσπασμα του βίντεο: