Skip to main content

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι του όταν αντιλήφθηκε πως το παιδί του δεν μπορούσε να αναπνεύσει

Ένα βαρύ πένθος έχει σκεπάσει το νησί της Τήνου μετά τον θάνατο του 3χρονου αγοριού, το οποίο χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας έχοντας μεταφερθεί με φραγμένες τις αναπνευστικές οδούς από σταφύλι που είχε καταπιεί νωρίτερα.

Ήταν λίγο μετά τις 8.30 το πρωί της Τρίτης, όταν ο πατέρας του παιδιού αντιλήφθηκε πως το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει αφότου είχε φάει τα σταφύλια.

Μην έχοντας χρόνο για να αντιδράσει πήρε τον γιο του και τον μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι της οικογένειας.

Εκεί, οι Αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν προσπάθειες ανάταξης βγάζοντας δύο ρώγες από το στόμα του αλλά το παιδί δεν ανέπνεε.

Άμεσα, έβαλαν τον 3χρονο στο περιπολικό και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν ακόμη ένα κομμάτι σταφύλι.

Δυστυχώς, όμως, μια ρώγα είχε σφηνωθεί στην τραχεία του με αποτέλεσμα ο ανήλικος να μην επανέλθει.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης, όταν οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί ήταν ήδη αργά, παρά την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών που πάλευαν για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Δυστυχώς, πέρασε πολύτιμος χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο, τι γίνει πρέπει να γίνει στα πρώτα 4 λεπτά. Σε εμάς ήρθε στις 9.02 το πρωί. Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή. Είχε σφυγμό αλλά δεν μπορούσε να επανέλθει πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και δύο αγροτικών ιατρών. Του έβγαλαν μια ρώγα από το λαιμό αλλά είχε και άλλη, σφηνωμένη στο ύψος της τραχείας που δεν έβγαινε με τίποτα. Είχαν ήδη γίνει προσπάθειες ανάταξης από τις Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες. Του έβγαλαν δύο ρώγες αλλά εξακολουθούσε να μην αναπνέει. Ήταν ρώγες από μεγάλα, κόκκινα σταφύλια, τα οποία κάπως τα είχε βάλει στο στόμα του», λέει ο κ. Βασιλάκης.

Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε με πλοίο στον Πειραιά προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή ενώ προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.