Skip to main content

Νέο στέκι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς

Ο πεζόδρομος, από την οδό Μεταμορφώσεως μέχρι την οδό Πασσαλίδη, αλλά και τα γύρω στενά, έχουν γίνει σημείο συνάντησης για την Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε σημείο συνάντησης της Καλαμαριάς και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει αναδειχθεί ο πεζόδρομος, από την οδό Μεταμορφώσεως μέχρι την οδό Πασσαλίδη, αλλά και τα γύρω στενά, προσελκύοντας πλήθος νεαρών επισκεπτών αλλά και πολλών οικογενειών.

Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια, κυρίως, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ, εστιατόρια, τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση, αφού οι πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τον πεζόδρομο. «Σίγουρα έπαιξε ρόλο η ανάπλαση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Καλαμαριάς, καθώς ο κόσμος μπορεί να συνδυάσει και την αναψυχή και τις αγορές, ενώ υπάρχει και το πάρκινγκ στο δημαρχείο» τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Χαρακτηριστικό της άνθησης που γνωρίζει το κέντρο της Καλαμαριάς, είναι η αύξηση των μισθωμάτων, όπου ένα μικρό κατάστημα περίπου 40 τ.μ. μπορεί να ενοικιαστεί ακόμα και 1.000 – 1.500 ευρώ, ενώ ένα 60 τμ γωνιακό να φτάσει τα 3.000 ευρώ. Μάλιστα, πρόσφατα μεγάλο κεντρικό κατάστημα ενοικιάστηκε με μίσθωμα 7.000 ευρώ. Ο κτηματομεσίτης από την εταιρεία Invista Ανδρέας Κακάλτσης σημείωσε ότι κάθε φορά που αδειάζει ένα κατάστημα, εκδηλώνεται αμέσως ενδιαφέρον και τελικά αυτό πολύ γρήγορα μισθώνεται.

Από την πλευρά του ο κτηματομεσίτης Στράτος Μαγνήσαλης εκτιμά πως η ανάπλαση του πεζόδρομου είχε ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μεταφερθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ανάπλαση έδωσε εμπορική ώθηση στην περιοχή, ωστόσο, έφερε και τον πολλαπλασιασμό των τραπεζοκαθισμάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει και διαμαρτυρίες από την πλευρά των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή είχε ξεκαθαρίσει το προηγούμενο διάστημα ότι επιδιώκει να βάλει τάξη στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών και της Μεταμορφώσεως, με ελέγχους και συστάσεις σε περίπτώσεις κατάληψης δημόσιων χώρων.