Skip to main content

Πώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη - Ο ρόλος του Τσίπρα

Η πρώην υπουργός θεωρείται ότι μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να είναι μια αξιόπιστη πρόταση ενόψει ευρωεκλογών

Μπαράζ διαβουλεύσεων έφερε η παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ζήτησε εκ νέου εκλογή προέδρου από τη βάση.

Κορυφαία στελέχη  και συγκεκριμένα οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, φέρεται να βρέθηκαν σε χώρο εκτός συνεδρίου ώστε να καθορίσουν τη στάση τους.

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η έμπειρη πολιτικός και πρώην υπουργός κλήθηκε στη συνάντηση και η διαδικασία συνεχίστηκε με τηλεφωνήματα σε στελέχη και ραντεβού της κ. Γεροβασίλη στη Βουλή. Μάλιστα σε ένα από αυτά ο Διονύσης Τεμπονέρας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά της, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφή θέση, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ταχθεί στο πλευρό της βουλευτή και πρώην υπουργού της κυβέρνησής του.

«Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρό και έχουμε μια διαδικασία που μπορεί η ηγεσία αυτή να κριθεί και να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 31,5% μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και τώρα δημοσκοπικά βρίσκεται στη ζώνη του 10%. Κάτα τη γνώμη μου κατά την περίοδο του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να σταθεροποιηθεί και να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, το κόμμα κατρακυλάει και πολιτικά και δημοσκοπικά και άποψη συσπείρωσης οργανωτικής» είπε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζαχαριάδης προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη» ενώ στο ερώτημα αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτον τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ».