Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που η κύρια κατοικία τους έχει πληγεί από πυρκαγιά σε συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες.

Σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) σε συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες που επλήγησαν από τις φωτιές. Η υποβολή των αιτήσεων στις αρμόδιες ΔΟΥ πρέπει να γίνει έως 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί από το υπουργείο για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει τα κάτωθι:

– Ρυθμίζονται σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, στη Δημοτική Ενότητα Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου του Δήμου Ωρωπού και στη Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων του Δήμου Μεγαρέων. Η είσπραξη των χρεών αυτών είχε ανασταλεί μέχρι και τις 23.1.2019.

– Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην εν λόγω ρύθμιση, πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 15.2.2019.

Η υπαχθείσα στη ρύθμιση βασική οφειλή δεν επιβαρύνεται με επιπλέον προσαυξήσεις/τόκους/πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι τις 15.2.2019 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ