Skip to main content

Ποσό περίπου 600.000 ευρώ υπεξαίρεσε υπάλληλος από το ταμείο του δήμου Μηχανιώνας

Ευθύνες για αδράνεια ελεγκτικών μηχανισμών επιρρίπτει στο δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής δημοτικής παράταξης κ. Κυριάκος Στεφανίδης, μιλώντας στη Voria.gr
Οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ποσού χρημάτων περίπου 600.000 ευρώ στο δήμο Μηχανιώνας της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης « Ευρωπαϊκή πόλη Μηχανιώνα» με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Στεφανίδη.

Ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στη Voria.gr, αποκαλύπτει ότι από τα ταμεία του δήμου υπάλληλος υπεξαίρεσε το ποσό των 570.000 ευρώ και επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον δήμαρχο, κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, γιατί δεν ήλεγχε σωστά τις υπηρεσίες του δήμου.
 
Ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι ενημέρωσε για την υπεξαίρεση την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να διενεργηθεί ΕΔΕ. Παράλληλα,  αναμένεται και ο έλεγχος από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το πρώην ΣΔΟΕ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευτικής δημοτικής παράταξης κ. Στεφανίδης τονίζει ότι «αρχίζουν να αποκαλύπτονται οικονομικά σκάνδαλα στο δήμο Μηχανιώνας». Παραδέχθηκε βέβαια ότι η αρχή των αποκαλύψεων έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, ο οποίος ανακοίνωσε σε έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ότι διαπιστώθηκε η υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου. Η συνέχεια των αποκαλύψεων αναμένεται δραματική, κατά τον κ. Στεφανίδη, καθώς φήμες μιλούν για σωρεία γεγονότων που μήνες τώρα η διοίκηση του δήμου Μηχανιώνας τρέχει να καλύψει με κάθε τρόπο… και τώρα που ο εισαγγελέας ήλθε αναμένεται η καταιγίδα…», υπογραμμίζει.

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι στις 19/11/2009 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης ανακοίνωσε την υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας. Διερωτάται πώς ο δήμαρχος, ο οποίος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και υπάλληλος της εφορίας Καλαμαριάς, δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να γνωρίζει το ακριβές ποσό, αλλά και το χρονικό διάστημα της υπεξαίρεσης;

Κατηγορεί το δήμαρχο Μηχανιώνας, γιατί σε πρόσφατη ανακοίνωσή του επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον ταμία και αναφέρει ότι «θα διεκδικήσει από αυτόν μέχρι και το τελευταίο ευρώ». Ο κ. Στεφανίδης θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο  ο δήμαρχος να αποδίδει όλη την ευθύνη για το σκάνδαλο σε διοικητικούς υπαλλήλους, επειδή δεν έχει το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του. «Ο λαός μας, όλοι εμείς είμαστε εξαγριωμένοι με τη συνέχεια των σκανδάλων στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην πολύπαθη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μας έφτανε η δημοσίευση της «κατάκτησης» της πρώτης θέσης στη διαφθορά της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας έρχονται και νεότερα. Ο λαός δεν αντέχει πια, δεν ανέχεται άλλα σκάνδαλα. Απαιτούμε άμεση διαλεύκανση  των σκανδάλων του δήμου Μηχανιώνας και απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους», υποστηρίζει ο κ. Στεφανίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης « Ευρωπαϊκή πόλη Μηχανιώνα» προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψει να πέσουν  όλες οι ευθύνες σε υπαλλήλους που εκτελούσαν εντολές, γιατί εκεί φαίνεται ότι κατευθύνονται τα πράγματα. Δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εξιλαστήριων θυμάτων. Οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο οι διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τους καταλογιστούν οι ευθύνες που έχουν. Υπάρχουν πολιτικοί υπεύθυνοι στα σκάνδαλα αυτά και πρέπει να σταματήσουν να τους καλύπτουν αυτοί που συστηματικά το πράττουν.
Είμαστε εδώ όλοι οι ενεργοί πολίτες της Μηχανιώνας και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για μην επιτρέψουμε την συγκάλυψη και αυτού του σκανδάλου. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή. Η αντοχή του λαού μας στα σκάνδαλα έχει τελειώσει. Όλοι οι υπεύθυνοι στο δικαστήριο «αύριο»», υποστηρίζει ο κ. Στεφανίδης.

Ο κ. Στεφανίδης δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του υπαλλήλου που κατά τον δήμαρχο είναι ο υπαίτιος του σκανδάλου. Και αυτό, γιατί πρόκειται για ΑμΕΑ. Η παράταξη του κ. Στεφανίδη στις εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητη, αν και υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, αλλά και η παράταξη του δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη κατέβηκε ως ανεξάρτητη, αλλά υποστηρίχθηκε από το ΠαΣοΚ. Όσον αφορά για τον υπαίτιο πέρα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τις εγχειρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε και είχε αυξημένα έξοδα, συνάδελφοί του μαρτυρούν ότι είχε και μια «αγάπη» για το τζόγο.