Skip to main content

Πούτιν: Ριζοσπαστικοί ισλαμιστές οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα - Θέλουμε να βρούμε ποιος τη διέταξε

«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστικών ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες»

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με την επίθεση στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι δράστες ήταν ισλαμιστές και ότι προσπάθησαν να πάνε στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν λέει ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα διαπράχθηκε από «ριζοσπαστικούς ισλαμιστές» και «τώρα θέλουμε να μάθουμε ποιος τη διέταξε».

«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστικών ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν «ποιος το διέταξε».

«Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η επίθεση είναι μια «πράξη εκφοβισμού».

«Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών αυτών που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου…» είπε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

«[Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση] ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά συνάντησαν την ενότητα και την αποφασιστικότητα να αντισταθούμε σε αυτό το κακό» τόνισε.